LA MÀGIA DEL TIÓ espectacle nadalenc i caga tió

Dimecres 20 de desembre de 2017 a 2/4 de 6 de la tarda

Teatre Gatarrat, amb la selvatana Sílvia Giménez ens oferirà aquest espectacle per descobrir d'on ve la màgia del Tió.
Seguidament farem cagar el Tió de la Biblioteca amb tots els nens assistents (cal portar el bastó de casa).

Vetllada poètico-musical infantil de Nadal

Divendres 15 de desembre de 2017 a les 6 de la tarda

Alumnes de tercer i quart curs de Primària del CEIP Abel Ferrater i del Col·legi Sant Rafael que han estat seleccionats ens recitaran els seus poemes nadalencs acompanyats de peces musicals que ens oferiran alumnes de l'Escola de Música Municipal. Gràcies a tots per col·laborar. Us esperem aquest divendres dia 15 a les de la tarda a la Sala infantil de la Biblioteca.

 

L'anglès i la música en un conte tradicional com el de la Caputxeta vermella 

Divendres 10 de novembre de 2017 a 2/4 de 6 de la tarda a la Sala infantil de la Biblioteca. 

Aprendre anglès pot ser fàcil i divertit de la mà dels contes i la música.

Per a nens i nenes a partir de 3 anys.

La Biblioteca amb la Marató 

Les malalties infeccioses 

La Biblioteca col·labora amb una conferència divulgativa sobre les malalties infeccioses. 

La Sala Noble serà l'escenari de la xerrada que oferirà la Doctora Noemí Serra, el dijous 9 de novembre de 2017 a 2/4 de 8 del vespre, dins el projecte comú de "Biblioteques amb la Marató".

Curs d'Iniciació al tractament d'imatge digital

 

Durada del curs: 8 hores

Dies: 22 i 29 de maig i 12 i 19 de juny

De 10 del matí a 12 del migdia

Curs de dipositius mòbils: com funciona el meu mòbil 

 
Aprendre a treure el màxim profit del mòbil. El temari del curs es centra en les opcions de càmera, fotografia i vídeos i les aplicacions més útils, com WhatsApp.
 
Cada participant ha de portar el seu smartphone.
21, 24, 28 de febrer i 3 de març, de 10 del matí a 12 del migdia.

Curs d'introducció a internet

 

L'objectiu del curs és obtenir un coneixement genèric del funcionament d'internet: recerques, correu electrònic, xarxes socials, compres i gestions diverses.

El curs s'inicia el 6 de febrer i finalitza el 3 d'abril. Les classes de formació són els dilluns, de 10 del matí a 12 del migdia.

Curs de dispositius mòbils: Com funciona el meu mòbil. Nivell inicial

 
Destinat a aquelles persones que tenen unes nocions molt bàsiques o s'inicien el el món dels dispositius mòbils.
 
El continguts del curs seran: posada en marxa del dispositiu, les icones de la pantalla, trucar i rebre trucades, bloquejar la pantalla, desar els contactes a l'agenda, configurar el perfil de trucada, aplicacions bàsiques com ara el rellotge o el calendari, connexió del wifi, la creació d'un compte de Google i descarregar aplicacions.
 
Cada participant ha de portar el seu smartphone.
24, 27 i 31 de gener, de les 10 del matí a les 12 del migdia.

Formació a càrrec d'Alcub Serveis.

La Biblioteca amb La Marató

Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

 
La Biblioteca col·labora amb La Marató amb una conferència divulgativa sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.
La Sala Noble serà l'escenari de la xerrada que oferirà la Doctora Laia Pons Llecha, el divendres, 18 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, dins el projecte comú de 'Biblioteques amb La Marató'.
 
L'ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n'hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l'ictus, un 45% de les persones afectades tindran una discapacitat motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens tenen una discapacitat causada per un ictus.
 
Al món, cada any, l'ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6 milions. És la primera causa d'incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l'epidèmia del futur, ja que en tindrà una de cada sis persones.
 
La Marató 2016 també tractarà les lesions medul·lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l'atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D'altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres transtorns i malalties derivats d'aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d'aquestes lesions d'origen traumàtic: han baixat les provocades per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d'edat avançada. 

Curs d'alfabetització digital. Inciciació a la informàtica 

Curs d'iniciació a la informàtica dirigit a totes aquelles persones que, per motius formatius o generacionals, no han tingut accés a les noves tecnologies i desitgen adquirir els coneixements bàsics per tenir les habilitats necessàries per desenvolupar-se en la societat actual.

Diluns, de 10 del matí a 12 del migdia
Inici: 17 d'octubre
Finalització: 19 de desembre
Preu curs: 15€
 

Música en família

Adreçat a pares i mares amb infants de 0 a 3 anys. Els germans més grans també poden assistir.

La Biblioteca, conjuntament amb l'Escola de Música Municipal, ha organitzat un taller de Música en família. A través del moviment, del joc i els recitats, crearem un entron musicalment ric on els petits puguin interaccionar.

Objectius:

 • Compartir vivència musical afavorint el vincle
 • Proporcionar eines musicals per poder-les utilitzar a casa
 • Estimular el desenvolupament de l'infant
 • Despertar la sensibilitat musical
 • Compartir un espai amb d'altres famílies
Divendres, 30 de setembre, a 2/4 de 6 de la tarda, a la Biblioteca infantil.

Xerrada: La importància de la gestió d'emocions i la comunicació

A càrrec del Centre infantojuvenil AVANÇA
 
Segur que tots nosaltres volem aconseguir “ser feliços”, i encara més que els nostres fills ho siguin i que tinguin èxit en la vida. Però la felicitat no és un destí, és una forma de vida.
 
Volem oferir una xerrada on poder reflexionar sobre la importància que tenen les emocions en la nostra vida quotidiana, al nostre desenvolupament, creixement personal i/o professional. La nostra societat dona molta importància a l’expedient acadèmic i a treure un bon promig, però sovint ens oblidem de la necessitat de ser empàtic, de saber responsabilitzar-nos dels nostres actes,de controlar el nostre estrés etc. Per això volem oferir aquest espai per parlar d’aquests aspectes i d’altres conceptes com les emocions bàsiques, la intel·ligència emocional, els sentiments… que són importantíssims per assolir els nostres objectius i tenir èxit. A més donarem una sèrie de pautes que ens poden resultar útils i pràctiques tant en l’educació dels nostres fills/alumnes com a nosaltres mateixos.
 
Si estàs interessat/da en assistir-hi posa't en contacte amb la Biblioteca.
 

Cançons i jocs de falda

Adreçat a famílies amb infants de 0 a 3 anys

Un taller que pretén animar els pares a comunicar-se i a gaudir amb els seus fills a través de la música, les cantarelles, els jocs, les moixaines, els contes...

Durant els primers anys de vida els jocs de falda es consideren molt importants per a potenciar una relació afectiva entre l'adult i l'infant.

En aquest taller els pares aprenen juntament amb els seus fills tot un seguit de recursos per estimular el llenguatge i enriquir la relació entre pares i fills. A més, aprenen a treballar la música, la psicomotricitat, els jocs per estimular la parla i a donar les primeres pases vers la construcció d'un univers creatiu, que més endavant s'anirà enriquint a través dels llibres, materials audiovisuals,...

Dimecres 1 i 8 de juny, a 2/4 de 6 de la tarda, a la Biblioteca infantil

Xerrada amb l'escriptora Sílvia Alcàntara

En motiu dels actes de la revetlla de Sant Jordi, l'escriptora Sílvia Alcàntara ens parlarà del seu últim llibre 'Els dies sense glòria', i farem un repàs a tota la seva trajectòria i la seva obra recordant les seves anteriors novel·les 'Olor de Colònia' i 'La casa cantonera'.

Divendres, 22 d'abril, a les 7 de la tarda

Curs d'Introducció a internet

L’objectiu del curs és obtenir un coneixement genèric del funcionament d'internet: recerques, correu electrònic, xarxes socials, compres i gestions diverses.
 

Taller de massatge per a nadons

Dirigit a pares i mares amb nadons de 0 a 12 mesos

El massatge infantil és una manera de comunicar-se amb el vostre nadó a través del tacte, i al mateix temps també és un mètode terapèutic ja que comporta molts beneficis per al vostre fill:

 • Ajuda a crear i reforçar vincles afectius i positius
 • Ajuda a escoltar i comprendre el plor de l'infant
 • Estableix un hàbit de comunicació entre pares/mares i fills/es
 • Reforça el sistema immunològic
 • Proporciona seguretat i confiança a pares i mares
 • Afavoreix el son del nadó
 • Alleuja el malestar produït per còlics i gasos
 • Ajuda a madurar el sistema nerviós

El taller consisteix en 5 sessions d’1 h a la setmana

Horari sessions:  dijous, de 10 a 11 del matí
 • Data inici:  14 de gener
 • Data finalització:  11 de febrer

Preu:  30€ per nadó

Inscripcions a la Biblioteca. Places limitades.                                  

Curs impartit per Anna Grau Papasseit                   

Cada família ha de portar tovallola/empapador

Curs d'alfabetització digital

Curs d'iniciació a la informàtica dirigit a totes aquelles persones que, per motius formatius o generacionals, no han tingut accés a les noves tecnologies i desitgen adquirir els coneixements bàsics per tenir les habilitats necessàries per desenvolupar-se en la societat actual.

Dilluns, de 10 a 12 del matí
 • Data d'inici: 11 de gener
 • Data de finalització: 14 de març

Preu: 15€

Inscripcions a la Biblioteca. Places limitades.

Internet al teu dia a dia 

Conèixer quins recursos tenim a la nostra disposició a la xarxa per poder adquirir les habilitats i competències bàsiques per fer tràmits administratius, buscar informació, fer compres...

Dijous, 10 de desembre, a les 10 del matí

Durada del curs: 2 hores. Curs gratuït. Inscripcions a la Biblioteca.

* Imprescindible coneixements mínims de com utilitzar un ordinador.

Formació en e-Biblio

Nou servei gratuït de préstec de llibres electrònics. Funcionament, característiques i avantatges de la nova plataforma digital de préstec de documents.

Dijous, 26 de novembre, a les 7 de la tarda

Curs d'Audiovisuals per a majors de 55 anys: ''Fotos i vídeos amb el mòbil. Mostra la teva creativitat''

Dies 16 i 18 de novembre, de 10 a 12 del matí

Curs gratuït. Places Limitades. Inscripcions a la Biblioteca.

* Formació a càrrec de la Fundació Pere Tarrés